Monday, October 25, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Justiției, despre nominalizarea șefilor marilor parchete: Am discutat cu președintele Iohannis despre aceste propuneri, nu s-a pronunțat

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 21 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, marți, că a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis despre alegerea șefilor marilor parchete, însă șeful statului nu s-a pronunțat.

L-am informat pe domnul președinte cu privire la opțiunile mele, mi-a urat mult succes. A fost o discuție în cadrul căreia i-am prezentat aceste propuneri, nu s-a pronunțat, dar nu a avut nicio obiecție cu privire la modul în care am privit acest proces și l-am informat de curtoazie.

Am făcut informarea domnului președinte încercând să văd dacă sunt complet eronat în modul în care am gândit această procedură. Domnul președinte nu a făcut greșeala să se pronunțe într-un fel sau altul”, a declarat Cătălin Predoiu, la EuropaFM.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, marți, care sunt procurorii pe care îi propune să conducă în următorii 3 ani marile parchete ale României, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Pentru funcția de procuror-general al României a fost propusă Gabriela Scutea, pentru funcția de procuror-șef DIICOT a fost propusă Giorgiana Hosu, iar pentru funcția de procuror-șef DNA a fost propus Crin Bologa.

Propunerile ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, vor merge la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a primi un aviz consultativ, urmând ca președintele României, Klaus Iohannis să dea verdictul final.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW