Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Justiției: Copiii reprezintă categoria cea mai expusă la riscul victimizării / Ce s-a discutat la reuniunea Grupului de Lucru privind problematica victimelor infracțiunilor

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 14 aprilie 2021

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a participat, miercuri, la o reuniune a Grupului de Lucru privind problematica victimelor infracțiunilor, discuții ce au avut ca punct central victimele minore ale infracțiunilor contra integrității și libertății sexuale. 

Între subiectele din agenda acestei reuniuni au fost perspectivele de realizare a formării profesionale specializate pentru cei implicați în interacțiunea cu victimele – de la lucrătorii de poliție, la psihologi și asistenți sociali, posibilele soluții de adaptare a structurilor de poliție în funcție de realitățile constatate pe bază de analize, aspecte aferente expertizelor medico-legale în cazurile de abuz sexual comis asupra minorilor”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Justiției.

La reuniune au participat reprezentații Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General al Poliției Române, Consiliului Superior al Magistraturii, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerului Muncii, Ministerului Educației,  Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, dar și reprezentanți ai mediului academic și al organizațiilor neguvernamentale.

Încă de la preluarea mandatului am urmărit să reorientăm atenția statală și către victime, cu precădere cele minore, nu doar către infractori. Copiii reprezintă categoria cea mai expusă la riscul victimizării. Numeroase grupe de infracțiuni îi vizează în mod direct; trecerea printr-o astfel de traumă influențează decisiv întreaga lor dezvoltare. Este încurajator că am făcut progrese în pregătirea măsurilor necesare pentru îmbunătățirea protecției victimelor. Ne continuăm demersurile, în acord cu rolul asumat voluntar de coordonare și intermediere a dialogului în domeniu”, a declarat ministrul Stelian Ion

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW