Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Justiției anunță pe cine propune în funcțiile cheie ale Parchetului General, DNA și DIICOT

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 3 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, urmează să anunțe, luni, care sunt procurorii pe care îi propune pentru  funcțiile cheie de prim-adjunct și șef de secție la  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție singurul candidat admis la interviu a fost procurorul general interimar, Bogdan Licu.

Citește și ce a spus procurorul general interimar, Bogdan Licu.

Procuroarea Maria Magdalena Militaru de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a candidat pentru funcția de adjunct al procurorului general.

Pentru funcţia de şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la PÎCCJ au susţinut interviurile procurorii Dragoş Cojocariu, Adriana Denisa Cristodor şi Romulus Dan Varga.

Totodată, au candidat pentru funcția de șef al Secției parchetelor militare la PÎCCJ procurorii Marius Museanu, Ionel Corbu, Cătălin Ranco Piţu, Paul Truica, Grigore Cătălin Popescu şi Florin Daniel Căşuneanu, iar pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef de la DIICOT s-au înscris procurorii Ioana Bogdana Albani, Oana Daniela Paţu, Teodor Niţă şi Oana Schmidt-Hăineală.

Citește și ce a spus procuroarea Oana Schmidt-Hăineală.

Gabriela Popa, Mădălina Scarlat şi Elena Hach au candidat pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef al DNA.

De asemenea, procurorii care au candidat pentru funcția de șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA au fost Constantin Claudiu Dumitrescu şi Silviu Paul Dumitriu.

Propunerile pe care Cătălin Predoiu le va face vor fi trimise Consiliului Superior al Magistraturii pentru a abține avizul instituției. Ulterior propunerile vor fi înaintate președintelui României în vederea numirii în funcțiile de conducere.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/ministrul-justitiei-anunta-pe-cine-propune-in-functiile-cheie-ale-parchetului-general-dna-si-diicot/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *