Wednesday, May 19, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Justiției, acuzat de manipulare pe tema desființării Secției Speciale

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 5 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului îl acuză pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, că ar manipula CJUE, magistrații și opinia publică în scopul susținerii desființării Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

„Opinia acestor magistrati, similara cu cea exprimata de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost nu doar complet ignorata, ci si ascunsa de ministrul Catalin Predoiu, care, in seara zilei de 27.12.2019, a propus Guvernului Orban un memorandum plin de neadevaruri flagrante prin care a sustinut direct desfiintarea SIIJ, pozitie ce urmeaza a fi prezentata institutiilor UE. In respectivul memorandum nu se face nici o referire la pozitia exprimata de cele mai inalte foruri din sistemul de justitie si nici la deciziile CCR care au statuat ca SIIJ reprezinta o garantie legala a independentei individuale a judecatorilor”, spun asociațiile.

AJADO îl compară pe ministrul Justiției cu autoritățile comuniste. „Procedând în acest mod, complet neloial și perfid, ministrul Cătălin Predoiu reînvie practica Serviciului “D” – Dezinformare din cadrul fostei Securități comuniste, serviciu care avea ca rol dezinformarea, manipularea, distorsionarea și controlarea opiniei publice prin propagarea de informații false pe plan intern și extern în scopul obținerii unui rezultat dorit de “preaiubitul” conducător comunist al țării.

„Modul in care acționează ministrul Predoiu este grav nu doar pentru ca vine din partea unui avocat, care ar trebui sa pună pe prim plan apărarea drepturilor si libertăților cetățenilor romani, dar si pentru ca, folosindu-se de magistrați, ministrul Predoiu încearcă sa asigure impunitate unor abuzatori prin manipularea CJUE, in cauzele de pe rolul curții ce au ca obiect legalitatea înființării si funcționarii SIIJ”, potrivit sursei citate.

AJADO insistă ca cei din sistemul judiciar care încalcă legea să fie trași la răspundere.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW