Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Justiției a anunțat înființarea unei comisii speciale pentru discutarea pensiilor magistraților

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 13 ianuarie 2021

Modalitatea de calcul a pensiile magistraților va fi discutată în Parlament în cadrul unei comisii speciale, a anunțat miercuri ministrul justiției, Stelian Ion. 

„Sunt nişte decizii ale CCR. Bune, rele, sunt nişte decizii ale Curţii de care trebuie să ţinem cont. Şi atunci dacă vii cu ideea pe care o promovezi foarte clar că desfiinţezi total pensiile militarilor, magistraţilor, rişti foarte mult să pice la CCR, ceea ce s-a întâmplat. De asta aş vrea să nu venim cu astfel de variante, ci să fie variante discutate în prealabil şi cu cei la care se referă acele pensii speciale, de serviciu, după denumirile pe care le are fiecare categorie. În urma acestor discuţii care se vor purta în Parlament să se ajungă la variante. În privinţa pensiei magistraţilor se va forma o comisie în Parlament şi acolo se va discuta şi această problemă”, a declarat Stelian Ion, într-un interviu pentru Antena 3, citat de News.ro.

În prezent, peste 4.000 de foști magistrați încasează pensie de serviciu, cuantumul mediu al acesteia fiind aproape 20.000 lei.

Curtea Constituțională a decis pe 15 decembrie, în unanimitate, că proiectul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, ce presupune supraimpozitarea „pensiilor speciale”, este neconstituțional. Pensiile între 2.000 şi 7.000 lei ar fi fost impozitate cu 10% iar cele de peste 7.001 lei cu 85%. Cei mai afectați de această lege ar fi magistrații, cei care înregistrează și cele mai mari venituri.

CITEȘTE ȘI: „Pensiile speciale”, încotro? Ce modificări legislative au întreprins partidele și ce spun cei vizați

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW