Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Grindeanu, după incendiul care a blocat traficul feroviar 3 ore: Nu e nici primul şi nu va fi nici ultimul incident de acest tip

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 3 ianuarie 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a comentat duminică seara, 2 ianuarie, incendiul izbucnit la locomotiva unui tren care transporta îngrășăminte chimice și care a blocat traficul feroviar timp de trei ore. Vicepremierul PSD a punctat că „nu e nici primul şi, din păcate, nu va fi nici ultimul incident de acest tip”.

„Am văzut incidentul de astăzi (duminică – n.red.), regretabil, dar pot să vă spun următorul lucru: nu e nici primul şi, din păcate, nu va fi nici ultimul incident de acest tip. Infrastructura feroviară din România nu că este în urmă – că tot am vorbit de cea rutieră unde, cât de cât, posibil ca în perioada următoare să ajungem măcar la mia aceea de kilometri de autostradă – dar partea feroviară e mult în urmă faţă de standardele de care avem nevoie, fie că vorbim de infrastructura propriu-zisă care să permită viteze mai mari la trenuri, fie că vorbim de materialul rulant. Toate aceste lucruri trebuie să fie schimbate, şi pot să vă spun că bani, prin tot ceea ce înseamnă alocări europene, sunt aproape egali pe partea de rutier cu partea de feroviar”, a declarat Grindeanu pentru Digi24.

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, l-a criticat duminică, pe contul său de Facebook, pe Sorin Grindeanu, pentru lipsa de reacție în acest caz. Ghinea a făcut o paralelă cu un incident similar care a avut loc în mandatul lui Cătălin Drulă la șefia MT, când atunci s-a cerut demisia ministrului Transporturilor.

„Un tren cu copii blocat în gară. Ministrul Transporturilor doarme în papuci. Televiziunile sunt pe drept cuvânt indignate.
Drulă, demisia! Ah, stai că nu mai e Drulă, e Grindeanu, Sistemul la butoane, TV-urile liniștite! Totul calm. Apă pentru cei mici? Nu deranjați pe domnul matematician”, a scris Ghinea, duminică, pe contul său de Facebook.

Context

Locomotiva unui tren marfar al companiei Grup Feroviar Român, care transporta îngrășăminte chimice, a luat foc duminică, 2 ianuarie, pe raza localității Brazi, județul Prahova. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere și o autospecială cu azot.

Din cauza incendiului, traficul feroviar a fost temporar oprit, pe raza SRCF București, între Crivina si Brazi.

Trenul circula pe firul I, iar la cererea ISU s-a interzis circulația si pe firul II, fiind afectată circulația a 15 trenuri de calatori, care au staționat în gările adiacente, până la la redeschiderea circulației. Traficul feroviar a fost blocat timp de trei ore.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW