Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Grindeanu anunță că licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice a fost deblocată

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 14 mai 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că licitația pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice de scurt parcurs a fost deblocată. Astfel, a fost trimis anunțul de participare spre publicare în SICAP, platforma publică de achiziții publice.

„Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis, spre publicare în SICAP, anunțul de participare așteptat de ani de zile. Este încă un pas spre modernizarea condițiilor de călătorie cu trenul în România pe rutele de navetă în zona marilor orașe. Vor fi înlocuite astfel trenurile electrice învechite și automotoarele diesel care sunt folosite în prezent”, a precizat Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

Achiziția este împărțită în 3 loturi, fiind finanțată, potrivit sursei citate, din fonduri europene nerambursabile (POT 2021-2027) și din bugetul de stat al României. Cele trei loturi acoperă fiecare câte o regiune a țării, astfel:

 • Lotul 1 (Est) – include 20 de trenuri care vor deservi municipiile București, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Iași și Suceava.
 • Lotul 2 (Centru – Vest) – include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Brașov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistrița, Cluj Napoca, Arad, Timișoara și Reșița.
 • Lotul 3 (Sud) – include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile București, Ploiești, Brașov, Constanța și Alexandria, prin intermediul nodului feroviar învecinat.

„Trenurile din acest lot vor asigura inclusiv legătura cu stațiunile de pe Valea Prahovei. În contractul- cu o valoare estimată cuprinsă între 3 miliarde de lei și 4 miliarde de lei (fără TVA)- este prevăzută inclusiv asigurarea reparației și întreținerii celor 62 de trenuri”, conchide postarea.

Foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW