Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul german al Apărării: Putin ar putea ataca NATO în ”cinci-opt ani”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, subliniază într-un interviu acordat ziarului Der Tagesspiegel că statele membre ale Uniunii Europene (UE) trebuie să se pregătească pentru un posibil război cu Rusia și își exprimă îngrijorarea în legătură cu posibilitatea extinderii conflictului în Ucraina, relatează news.ro.

Fostul parlamentar, un membru al Partidului Social Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz, atrage atenția în acest interviu, publicat vineri, asupra „amenințărilor voalate” venite din partea lui Vladimir Putin.

”Auzim ameninţări ale Kremlinului aproape zilnic (…). Trebuie să ţinem, aşadar, cont de faptul că Vladimir Putin ar putea ataca într-o bună zi un stat membru NATO (…). Trebuie se reînvăţăm să trăim cu pericolul”, avertizează el.

Despre un posibil atac rus, ministrul german își avertizează aliații europeni pentru viitor, chiar dacă nu pare probabil în acest moment, conform opiniei sale.

„Experţii noştri se aşteaptă, peste cinci-opt ani, la o perioadă în care acest lucru esre posibil”, avertizează Boris Pistorius.

El refuză să evoce în mod public scenarii ale unui război direct cu Rusia, însă subliniază că se pregăteşte de ceea ce este mai rău, pentru a ”afla unde se află deficitele în caz de urgenţă”.

”Trebuie să fim capabili să purtăm un război”, a subliniat Boris Pistorius într-un interviu acordat duminică seara televiziunii germane ZDF Heute.

Afirmațiile lui Boris Pistorius aduc în discuție un document al Bundeswehr, recent publicat de revista Bild, care conturează o escaladare iminentă între NATO și Rusia. Acest scenariu al Statului Major nu este, în sine, alarmant, dar se dezvoltă într-un context marcat de îngrijorări puternice.

Președintele Comitetului Militar al NATO, Rob Bauer, se pregătește pentru posibilitatea unui conflict între Alianța Nord-Atlantică și Rusia în următorii 20 de ani. Rob Bauer a făcut acest anunţ într-o conferinţă de presă tot vineri.

”Ne pregătim de un conflict cu Rusia. Noi nu căutăm să intrăm în conflict, dar dacă ei ne atacă, trebuie să fim pregătiţi. Trebuie să aveţi apă, un radio şi o lanternă, pentru a fi siguri că supravieţuiţi în primele 36 de ore. Astfel de lucruri sunt simple, dar trebuie să începem de aici”, a anunţat el.

Doar cu două zile în urmă, președintele Comitetului Militar al NATO asigura că „Războiul din Ucraina este un conflict critic, care va determina destinul lumii.” Recent, tensiunile dintre Rusia și țările baltice, Polonia și Republica Moldova i-au alertat pe liderii europeni cu privire la o posibilă extindere a conflictului din Ucraina.

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW