Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Florin Roman, chemat la Ora Guvernului pentru a da explicații privind acuzațiile de plagiat

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 13 decembrie 2021

USR îl cheamă pe Florin Roman, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, la Ora Guvernului, a anunțat luni, 13 decembrie, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al partidului condus de Dacian Cioloș.

USR vrea ca ministrul să dea clarificări privind acuzațiile de plagiat care i se aduc. El este chemat la ora guvernului în data de 20 decembrie.

„Ştim cu toţii discuţia din spaţiul public privind plagiatul domnului Roman. Din punctul nostru de vedere, dânsul nu are ce căuta în fruntea acelui minister. Ar fi trebuit demis în secunda doi de către premierul Ciucă şi, din punctul nostru de vedere, Klaus Iohannis ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus în momentul în care Florin Roman a fost propus ministru”, a declarat vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu în conferința de presă susținută după ședința Biroului Național USR de luni.

„Cercetarea și digitalizarea României au încăput, odată cu învestirea noului guvern, pe mâinile unui plagiator. Florin Roman şi-a plagiat lucrarea de masterat şi a minţit că a scris o carte, iar PNL și PSD susțin un plagiator în funcția de ministru. Florin Roman și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, însă aceasta nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Naţională.

Florin Roman a declarat că el n-a ajuns „ministru la beletristică și nu e cel mai important lucru”. Totodată, el a afirmat că este un avantaj că nu are „legătură cu acel domeniu””, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Context

Ministrul Digitalizării, Cercetării și Inovării a intrat în atenția publică după ce a fost pus să prezinte jurnaliștilor o carte care apărea în CV-ul lui drept scrisă de el, dar despre care Florin Roman a precizat că „a pierdut-o”.

Ulterior, ministrul a revenit și a trimis mai multe pagini din disertația de la Master, despre care Libertatea a scris că este 100% plagiată.

De altfel, USR a cerut deja prim-ministrului Nicolae Ciucă să îl demită „de urgență” pe Florin Roman de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în acest caz, însă solicitarea a rămas fără răspuns.

Ministrul Cercetării a susținut ulterior că în lucrarea de dizertație a inclus o parte din suportul de curs pus la dispoziția studenților, pe care l-a menționat apoi în bibliografie.

„Plagiat înseamnă sa îți asumi parțial sau integral o lucrare științifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzația de plagiat la adresa mea e nefondata(…)

Consider însă că orice aș spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanță pentru cei care și-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susțină o campanie de denigrare a mea/ sa dovedească fapte de care nu mă fac vinovat.

Aceasta e ultima mea intervenție pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât sa răspuns la acuzații nefondate”, a scris Florin Roman, pe Facebook.

Foto: Florin Roman/ Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW