Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Ministrul finanțelor vrea taxe suplimentare pentru cetățenii cu mai multe proprietăți sau autoturisme / Florin Cîțu: Mi-am adus aminte de comunism

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 februarie 2022

Ministrul finanțelor publice, Adrian Câciu, a și-a exprimat miercuri, 9 februarie, într-un interviu acordat pentru HotNews.ro, dorința de creștere a gradului de taxare pentru cetățenii cu mai multe proprietăți sau autoturisme. 

„Eu am zis să facem câteva analize pe 3 tipuri de țări: o țară dezvoltată despre care toată lumea știe că e dezvoltată – Germania de exemplu, o țară mediteraneană și treu țări foste comuniste, din zona Centrală de Est și de Sud-Est. Ar trebui să ne uităm pe impozitul pe proprietate, pe venit, și la ceea ce înseamnă impozitarea directă. Impozitarea directă este cheia, din punctul meu de vedere, pentru a atrage sau descuraja investițiile. Eu nu pot să neg că nu vom avea dezbatere: Cotă unică versus impozit progresiv. Nu cred că este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți. O mașină la o familie. Știți că în Japonia, de exemplu, nu poți să-ți cumperi mașină dacă nu faci dovada că ai locul de parcare. Majoritatea am început să luăm două mașini. Bun, înțeleg și asta. La a 3-a sau la a 4-a? Sau la apartamente, iei unul, iei două, dar de aici încolo nu mai ești egal cu cel care, de exemplu, stă în chirie”, a reliefat social-democratul Adrian Câciu.

Florin Cîțu: Nu ne vom întoarce în comunism

O astfel de măsură exclusă categoric de liberali. Într-o intervenție la Televiziunea Română, Florin Cîțu a comparat o astfel de măsură cu așa-zisa redistribuire din perioada comunistă.

„Mi se pare aberantă o astfel de declaraţie – am auzit o maşină, o familie, mi-am adus aminte de comunism. Nu ne vom întoarce în comunism atât timp cât Partidul Naţional Liberal este în acest compromis la guvernare”, a declarat Cîțu la TVR.

La preluarea mandatului, Adrian Câciu s-a declarat un economist de tip keynesian. Acest curent de gândire economică, ce are la bază ideile lui John Maynard Keynes, care în esență se bazează pe o mai mare intervenție a statului în economie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW