Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul finanțelor vrea să atragă în România companii din Ucraina, Federația Rusă și Bielorusia

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 aprilie 2022

România ar putea profita, într-un anumit fel, de pe urma războiului de la granițele sale, cel puțin asta susțin autoritățile. În cadrul unei întâlniri avute joi, 14 aprilie, cu delegația Grupului Băncii Mondiale, ministrul finanțelor, Adrian Câciu a transmis că analizează posibilitățile de relocare în țara noastră a unor companii din Federația Rusă, Belarus și Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, întrevederea a avut loc în marja vizitei efectuate de reprezentanții instituției bancare în țara noastră între 13-15 aprilie, ocazie cu care sunt trecute în revistă rezultatele programelor de dezvoltare implementate de Banca Mondială în România în cei peste 30 de ani.

„Analizăm cu mare interes posibilitățile de relocare în România a unor companii din Federația Rusă, Belarus și Ucraina și ne dorim sprijin financiar și logistic din partea Băncii Mondiale. Totodată, suntem hotărâți să luăm toate măsurile necesare pentru implicarea activă a companiilor românești în reconstrucția Ucrainei. Un rol important în acest context îi revine băncii, prin Corporația Financiară Internațională (IFC), în condițiile în care situația geopolitică actuală presupune elaborarea unei strategii pentru reducerea impactului sancțiunilor internaționale impuse Rusiei asupra mediului de afaceri și a nivelului de trai al cetățenilor”, a subliniat Adrian Câciu.

Potrivit sursei citate, ministrul finanțelor a lăudat calitatea și importanța asistenței tehnice oferite de Banca Mondială în implementarea reformelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care oferă multe oportunități de dezvoltare și creștere economică prin implementarea reformelor și a proiectelor de investiții.

Conform aceleași surse, reprezentanții Băncii Mondiale și-au arătat disponibilitatea de sprijinire a României în demersul strategic de aderare la OCDE, un pas vital pentru consolidarea profilului său economic, cu efecte pozitive în generarea de noi locuri de muncă, în diversificarea oportunităților de dezvoltare și într-un număr mai mare de investiții majore în economie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW