Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Finanțelor, soluție pentru reducerea fraudelor din punctele de frontieră: Să facem vămuirea la destinaţie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, sâmbătă, că una din soluțiile pe care le-ar avea pentru reducerea fraudelor din punctele de frontieră ale României ar fi “vămuirea la destinație”, o măsură adoptată și de autoritățile din Ungaria.

„Una dintre soluţii este să facem ce fac cei din Uniunea Europeană, să facem vămuirea la destinaţie. Pentru că azi tot controlul şi decizia sunt la vama respectivă. Dar când faci la destinaţie, atunci sunt mai multe decizii şi e mai uşor de controlat. Aşa s-a eliminat o parte din evaziune în Ungaria, cu sigiliu electronic, cu urmărire cu camera la compania de drumuri. Dacă noi ne încăpăţânăm să ţinem tot controlul la graniţă nu vom rezolva niciodată problema, cu scanere, fără scanere. Este factorul uman acolo. Trebuie să distribuim riscul (…). Aici este doar decizia mea, doar găsim acum cea mai bună soluţie”, a declarat ministrul Finanțelor, sâmbătă, la Digi 24.

Florin Cîțu a mai adăugat că știe de problemele din vămi, afirmând că vor fi luate măsuri, dar “e mai complicat puțin”.

„Pentru că sunt din fonduri europene nu poţi să iei altele, pentru că dai bani înapoi, e complicată toată procedură. La Vamă este un proiect separat de ANAF. Mă ocup şi de acela, dar deocamdată le luăm pe rând. Ştim problemele, acolo e mai complicat puţin”, a mai spus Cîţu.

sursa foto: evz.ro

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW