Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Finanțelor, noi detalii despre schema de ajutor pentru companiile mari: Se vor califica cele care au cifră de afaceri mai mare de 20 de milioane de euro

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , ,

Schema de ajutor pentru companiile mari va avea un plafon maxim de opt miliarde de lei, iar de ea vor putea beneficia firmele cu cifră de afaceri ce depășește 20 de milioane de euro, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în ședința Guvernului de joi.

„Astăzi vom prezenta în primă citire schema, memorandumul în şedinţă de Guvern şi la şedinţa următoare va trebui să o şi aprobăm. Un plafon maxim de opt miliarde lei în această schemă, se vor califica companii care au cifră de afaceri mai mare de 20 de milioane de euro şi sistemul va fi de garantare până la 80 la sută din credite, tot pe o perioadă de şase ani, dar cu subvenţia dobânzii nu mai mult de 50 la sută”, a anunţat Florin Cîţu, în şedinţa de Guvern.

Pentru a face posibilă această schemă, Ministerul Finanțelor va purta discuții cu Comisia Europeană pentru a fi stabilite detaliile astfel încât să nu fie încălcată legislația în domeniul concurenței.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW