Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Finanțelor: Firmele și instituțiile publice pot comunica de la distanță cu Trezoreria Statului

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că începând de marți firmele vor putea comunica cu Trezoreria de la distanță, prin intermediul unui ordin de plată multiplu electronic. Este nevoie de semnătură electronică.

„De ieri, firmele și instituțiile publice comunica de la distanță cu Trezoreria Statului! Fără deplasări la ghișeu. Fără cozi. Simplu, în doar câteva click-uri și cu semnătură electronică. Totul prin intermerdiul ordinului de plată multiplu electronic.”

Ordinul de plata multiplu electronic (OPME) poate fi utilizat de operatorii economici (agentii economici) si alte entitati decat institutii publice pentru efectuarea de plati online din conturile deschise la unitatile Trezoreriei Statului. Platile cu ajutorul ordinului de plata multiplu electronic se pot efectua incepand cu data de 21 aprilie 2020, potrivit portalului Fiscalitatea.ro.

Reprezentantul agentului economic care semneaza ordinul de plata multiplu electronic (OPME) trebuie sa fie inrolat in Spatiul privat virtual (SPV) ca reprezentant legal, reprezentant desemnat sau imputernicit pentru acesta.

Ministrul a mai precizat că în următoarele săptămâni urmează să fie făcută conectarea caselor de marcat la ANAF.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW