Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Finanțelor: După această cădere bruscă a economiei, va veni și o revenire bruscă/ Politicienii care joacă Poker pe sănătatea românilor sunt niște criminali

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: ,

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat, luni seara, că după ce economia a căzut brusc de la începutul epidemiei de coronavirus, va veni și o revenire bruscă. De asemenea, liberalul a criticat decizia liderului PSD, al Pro România și al ALDE de a nu vota prelungirea stării de urgență, susținând că politicienii „joacă Poker pe sănătatea românilor”.

„Sunt două lucruri importante pentru mine ca ministru al Finanțelor. Pe primul loc este sănătatea românilor. La Ministerul Finanțelor ne asigurăm că românii sunt sănătoși. Este criminal ce fac unii politicieni. Ponta, Ciolacu și Tăriceanu nu vor să voteze decretul pe care îl va propune președintele Klaus Iohannis pentru prelungirea stării de urgență. Guvernul nu negociază starea românilor, nu vom răspunde acestui șantaj. Cei care joacă poker pe sănătatea românilor sunt niște criminali.

Al doilea lucru important este sănătatea economiei. După această cădere bruscă, va veni și o revenire bruscă. Depinde foarte mult de implementarea măsurilor pe care le-am luat până acum cât mai rapid. Cele trei măsuri pe care le-am luat încep să aibă efect: linii de credit pentru IMM-uri, șomajul tehnic și măsura care amână platele ratele la bancă”, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a precizat că cei care se află în prima linie de luptă pentru combaterea virusului Covid-19, vor fi plătiți la timp.

„Apar în fiecare zi probleme, dar nimic nu se compară cu sănătatea românilor. Restul le mai reparăm și le putem rezolva și după aceea. Important este că doctorii, polițiștii, tot aparatul administrativ, trebuie să știe că salariile vor veni la timp, să nu își facă asemenea probleme. Astăzi, lupta cu criza se duce cu aparatul administrativ, care nu este cel mai eficient, dar lucrăm”, a mai declarat Cîțu, la Digi24.

Întrebat despre șomajul tehnic în ceea ce îi privește pe bugetarii care nu se află în prima linie de luptă cu virusul Covid-19, Florin Cîțu a declarat:

”Nu există așa ceva. Nu am discutat despre un astfel de proiect. Eu știu discuțiile din spațiul public. Am susținut o reformă al aparatului administrativ, dar când România nu se confrunta cu coronavirus. Nu poți să aplici unitar, iar o reformă poți să faci când nu există o astfel de criză în sistemul sanitar.”, a spus Florin Cîțu.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW