Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Ministrul finanțelor, despre o eventuală reducere a primei RCA: Nu cred că României îi lipseşte o nouă problemă în sistemul de asigurări

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 18 ianuarie 2024

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă că o eventuală reducere a preţurilor poliţelor de asigurare pentru domeniul auto poate duce, pe termen lung, la o situaţie în care întreg sistemul să fie afectat. ”Nu cred că României îi lipseşte o nouă problemă în sistemul de asigurări”, susţine Boloş, care este de părere că e nevoie de prudenţă în luarea unei astfel de măsuri şi arată că acelea care ”spun adevărul” sunt calculele.

”Aici sunt calculele care se fac de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar vă daţi seama că o reducere a valorii primei de asigurare înseamnă că există o posibilitate limitată de acoperire a costurilor pe care o au asiguratorii, iar dacă o astfel de reducere afectează pe termen lung sistemul de asigurări, nu cred că României îi lipseşte o nouă problemă în sistemul de asigurări. De aceea, eu am şi spus, foarte pragmatic, cred, că trebuie făcut un calcul foarte în amănunt, pentru că e ca şi atunci când se solicită o facilitate a fi obţinută din bugetul de stat, o facilitate fiscală, dar aceasta poate să genereze dezechilibre macroeconomice. Aşa este şi în sistemul de asigurări, trebuie foarte multă prudenţă şi calculele sunt cele care spun adevărul”, a afirmat Marcel Boloş, miercuri, la Digi 24, întrebat ce părere are despre o reducere a preţurilor poliţelor de asigurare.

Ministrul a comentat şi faptul că şeful ASF a primit un bonus de 27.700 de euro, pe lângă salariul deja foarte mare pe care îl primeşte, el făcând comparaţia cu salariul său ca ministru, care este de 12.000 de lei.

”Faceţi comparaţia şi vedeţi că nu sună deloc bine aceste cifre”, a spus Boloş.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW