Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Finanțelor: Comisia Europeană a majorat plafonul pentru IMM Invest

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 august 2020 Etichete: , ,

Comisia Europeană a aprobat creșterea plafonului de la 15 la 20 de miliarde de lei pentru programul IMM Invest, a anunțat vineri, în ședința de Guvern, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

„Comisia Europeană a aprobat creşterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde. Cererile sunt în continuare mari”, a spus Cîţu la începutul şedinţei de Guvern, citat de AGERPRES.

Premierul Ludovic Orban a arătat că aproape jumătate dintre bănci au cerut creşterea plafonului şi i-a spus ministrului de Finanţe că poate să detaşeze de la Fondul de contragarantare sau din ANAF oameni cu expertiză, pentru a se grăbi procedurile.

„Am avut o discuţie cu Fondul de garantare, ei lucrează şi la automatizarea procedurii care cred că este mult mai simplă şi este o soluţie pentru termen lung, dar pe termen scurt vom vedea cum putem să ajutăm cu personal din alte instituţii”, a transmis Cîţu.

Programul IMM Invest permite întreprinderilor mici și mijlocii afectate semnificativ de criza COVID-19 să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului roman, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW