Wednesday, December 1, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Finanțelor, către Comisia Europeană: Trebuie să reducem deficitul în așa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2021

Guvernul dorește reducerea deficitului bugetar, estimat la aproape 10% în anul 2020, în așa fel încât să nu fie pusă în pericol dezvoltarea economică și investițiile a fost mesajul transmis miercuri de ministrul finanțelor publice, Alexandru Nazare, către comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni

Planurile de reforme care să sprijine redresarea economică, împreună cu perspectivele economice ale anului în curs, nevoile de finanțare și Planul Național de Redresare și Reziliență s-au numărat, de asemenea, printre temele de discuție între cei doi oficiali.

”Trebuie să reducem deficitul în așa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice, prin urmare vom continua sprijinirea economiei și a sistemului de sănătate, care rămân prioritare în aceste circumstanțe dificile”, a transmis ministrul finanțelor, Alexandru Nazare.

De asemenea, ministrul român de finanțe a exprimat angajamentul puternic al Guvernului pentru implementarea tuturor planurilor de sprijinire a economiei și de reformă a sistemelor care necesită atenție, în contextul stabilității politice de care se bucură România după alegerile de anul trecut.

Referitor la Planul Național de Redresare și Reziliență, comisarul Paolo Gentiloni a menționat că este optimist în ceea ce privește evoluția discuțiilor privind propunerea de Plan din partea României și că îl consideră o bază bună pentru discuțiile programate în următoarele luni.

Amintim că România va fi un beneficiar net al fondurilor structurale, ținând cont de faptul că doar subvențiile din cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență (RRF) reprezintă aproximativ 6% din PIB-ul românesc pentru 2019, iar o sumă similară în împrumuturi este disponibilă.

Oficialul european a exprimat, totodată, disponibilitatea Comisiei Europene pentru asistență, dacă România consideră necesar, și încrederea într-o bună cooperare. Ca atare, cei doi oficiali au hotărât continuarea discuțiilor la nivel tehnic.

Convorbirea dintre cei doi oficiali face parte din seria de dialoguri pe care ministrul finanțelor a început-o cu oficialii europeni, în vederea întăririi relațiilor pe care România le are cu CE.

CITEȘTE ȘI: Cum a fost afectată economia României de pandemia COVID-19 și ce speranțe sunt pentru anul 2021

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW