Thursday, August 5, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Finanțelor anunță lansarea unui portal unde clienții pot raporta dacă băncile încalcă OUG privind amânarea ratelor la credite

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat, luni, lansarea unui portal, unde clienții băncilor pot raporta dacă se încalcă OUG privind amânarea ratelor la credite.

„Luni lansăm la Ministerul Finanțelor Publice un portal, unde cetățenii români care întâmpină dificultăți în relația cu băncile pot să ne scrie și vom verifica dacă aceste norme sunt aplicate, așa cum le-am făcut noi, de către sistemul bancar”, a declarat Florin Cîțu, la RFI.

Ministrul de Finanțe susține că înțelege nemulțumirile băncilor, însă pentru el sunt mai importanți clienții acestora, în această perioadă de criză generată de virusul Covid-19.

„Vom merge în sprijinul clienților. Știu că băncile s-au supărat acum și avem discuții cu ele în continuare, dar trebuie să înțeleagă că este o perioadă dificilă și pentru noi, ca Guvern, este foarte important ca oamenii să nu aibă această problemă. Critica băncilor o înțeleg, este un cost pentru bănci, îl vor suporta, dar trebuie să fim solidari și toți să suportăm o parte din acest cost”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă se așteaptă ca băncile să fie reticente, Florin Cîțu a răspuns:

„Nu, nu mă aștept și de aceea am și făcut acest portal prin care oamenii ne vor spune din propria experiență dacă sunt probleme sau nu, dacă au fost refuzați. Pe mine mă interesează ca băncile să respecte întru totul normele de aplicare, care sunt făcute de Ministerul Finanțelor Publice”.

Inquam photos/ George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW