Sunday, August 9, 2020
Jurnalism corect


Ministrul Finanțelor: Alegerile anticipate au efect pozitiv pentru ratingul de țară

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 14 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul demis de Finanțe, Florin Cîțu, a spus, vineri, că organizarea alegerilor anticipate au un efect pozitiv asupra ratingului de țară, afirmând că planul Guvernului PNL de a reduce deficitul bugetar pe termen mediu a început să aibă efecte pentru români.

„Alegerile anticipate, efect pozitiv pentru ratingul de țară. Din primul moment am comunicat transparent și permanent cu investitorii, agențiile de rating, partenernerii noștri instituționali. Tot ce am anunțat este CREDIBIL. Nu umblăm cu miniciuni. Planul nostru de a reduce deficitul bugetar pe termen mediu și comunicarea transparentă au început să aibă efecte pentru români. Dobânzile SCAD în fiecare zi. Un deficit bugetar mai mic,înseamnă inflație mai mică și dobânzi mai mici pentru români”, a scris Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Conofrom ministrului, agenția de rating Moody’s susține că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de țară.

„Ieri încă o veste BUNĂ pentru guvernul PNL. Agenția de rating Moody’s spune că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de țară. LA fiecare întălnire cu investitorii am explicat foarte clar de ce România are nevoie de alegeri anticipate și acum avem rezultatele comunicării permanente și credibile.

„From a credit perspective, holding early elections could bring forward the implementation of a new policy agenda. A freshly elected government with a clear mandate to tackle the country’s economic and fiscal challenges could from that angle be credit positive” – Moody’s, 13 februrie 2020.

Este cred primul exemplu în istorie când o țară trece printr-o situație politică dificilă cu o economie care a fost capusata de socialiști aproape un deceniu dar care are susținerea și încrederea investitorilor, a agențiilor de rating și a partenerii instituționali din UE și SUA”, a mai spus ministrul de Finanțe.

sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *