Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Finanțelor a anunțat Ordonanță de urgență pentru eșalonarea datoriilor acumulate de firme în perioada pandemiei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Ordonanţa de urgenţă privind eşalonarea datoriilor acumulate de firme de la începutul stării de urgență până pe 25 octombrie va intra în primă lectură în şedinţa de Guvern de joi a anunţat, luni, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„Ştiu că pentru 25 octombrie au existat îngrijorări şi foarte multe companii ne-au abordat şi ne-au spus că s-ar putea să aibă probleme cu plata datoriilor şi atunci v-am spus că joi vom avea în primă lectură o ordonanţă de urgenţă pentru a decala, pentru eşalonarea datoriilor care au fost au fost acumulate pe perioada stării de urgenţă, de la începutul stării de urgenţă şi până la 25 octombrie. Aceste datorii o să fie amânate pe o perioadă de 12 luni şi eşalonarea se va acorda, în momentul acesta este varianta la care lucrăm, se va acorda în termen ce cel mult 5 zile pe baza unei cereri la care se anexează propunere de grafic fără a fi necesară constituirea de garanţii. Deci aş vrea să reţinem două lucruri foarte importante. Eşalonarea se acordă în cel mult 5 zile şi nu este necesară constituirea de garanţii. În continuare venim în sprijinul companiilor din România. Vrem să ne asigurăm că toate trec peste această perioadă dificilă”, a afirmat Florin Cîţu într-o declaraţie online, citat de Agerpres.

Oficialul a menţionat că cererile de eşalonare vor putea fi depuse până la data de 15 decembrie, inclusiv.

„Tot în şedinţa de Guvern joi vom veni în aceeaşi ordonanţă, vom avea în primă lectură şi scutirea de impozit specific pentru sectorul Horeca, scutire care se va prelungi până la finalul anului. Aici iarăşi trebuie să spun, pentru că foarte mulţi oameni nu ştiu, dar sectorul a avut deja o scutire a impozitului specific, de plată a impozitului specific pe o perioadă de 150 de zile. Vom face această scutire până la finalul anului. Deci aceasta înseamnă că în 2020 întreg sectorul Horeca este scutit de plata impozitului specific pentru tot anul”, a afirmat Florin Cîţu.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW