Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Finanțelor a anunțat o nouă rectificare bugetară

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 septembrie 2020 Etichete: , ,

Guvernul va realiza o nouă rectificare bugetară până la sfârșitul acestui an iar bugetul pentru 2021 va fi aprobat după alegerile parlamentare a anunțat miercuri într-o conferință de presă, ministrul Finanțerlor, Florin Cîțu.

„Mă uit în fiecare lună la execuţia bugetară şi, aşa cum arată lucrurile acum, va mai fi nevoie de o rectificare bugetară până la finalul anului”, a declarat miercuri ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă, citat de News.ro.

În ceea ce priveşte bugetul pentru 2021, Cîțu a precizat că o lege în acest sens va fi aprobată de viitorul executiv, care va veni după alegerile din 6 decembrie.

„Am făcut faţă unui şoc negativ puternic, neprevăzut, nu se aştepta nimeni, şi am performat foarte bine, aşa că am încredere că orice ar veni în direcţia noastră vom face faţă şi suntem pegătiţi în acest moment. Nu văd un scenariu în care să revenim la situaţia din martie, aprilie”, a precizat Cîţu.

De asemenea, oficialul a transmis că este posibil ca în a doua parte a anului să fie emise titluri de stat pentru populaţie.

În ceea ce priveşte deficitul bugetar, care a ajuns în primele opt luni la 5,18% din PIB, adică 54,77 miliarde lei, Cîţu spune că, fără criza din sănătate, ar fi fost de 1,93% din PIB.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW