Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Finanțelor a anunțat dobânzile cu care s-a împrumutat statul în luna aprilie

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 3 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că deficitul bugetar a fost finanțat, în luna aprilie, prin împrumuturi cu o dobândă medie de 3,5%.

„Am reuşit imposibilul. În aprilie 2020 am finanţat deficitul bugetar la o dobândă medie de 3,5% pe an în timp ce guvernul socialist în aprilie 2019 finanţa deficitul bugetar la o dobândă medie de 4,5%. O economie de un punct procentual care înseamnă economii semnificative la buget. Am economisit bani pe care i-am alocat către sănătate, şomaj tehnic, investiţii”, a scris ministrul, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, pe 14 mai este programată o licitaţie pentru certificate de trezorerie cu discount, în valoare de 500 de milioane de lei, pe o perioadă de 364 de zile, data scadenţei fiind la 17 mai 2021. Totodată, Ministerul Finanţelor au programat şi şapte emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,1 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (465 milioane de lei în total). Emisiunile vor fi de 500 de milioane lei (cinci emisiuni), 400 de milioane lei (o emisiune) şi 200 milioane lei (o emisiune).


Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/ministrul-finantelor-a-anuntat-dobanzile-cu-care-s-a-imprumutat-statul-in-luna-aprilie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW