Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Energiei susține preluarea Elcen de către Primăria Capitalei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 ianuarie 2021

După ce primarul Capitalei, Nicușor Dan, și-a exprimat dorința ca PMB să preia Elcen, producătorul de energie termică din București, ministrul energiei, Virgil Popescu, a afirmat, luni seara, că susţine dreptul de preempţiune al administrației locale.

„Eu cred că este ok să fie totul integrat şi evident modernizat. Şi Elcen are nevoie de modernizare şi acolo avem fondul de modernizare şi indiferent că e proprietatea ministerului sau a primăriei, acest lucru trebuie făcut. Degeaba, însă, faci Elcen fără reţeaua de termoficare şi aceasta trebuie complet reabilitată. Primăria Generală şi-a exprimat (intenţia de a cumpăra Elcen, n.r.) în 13 ianuarie către administratorul judiciar, ne-a înştiinţat şi pe noi. Sigur, susţin în totalitate acest lucru, dreptul de preempţiune de a achiziţiona Elcen sau activele din Elcen. Dacă acest lucru va fi dus la bun sfârşit este foarte bine. Elcen va putea funcţiona sub aceeaşi umbrelă a primăriei, cu o conducere unică, nu mai dă vina nimeni unui pe altul, că nu-şi mai plăteşte unul altuia subvenţiile, datoriile către furnizori”, a declarat Popescu, la B1 TV, citat de Agerpres.

În prezent, Ministerul Energiei este principalul acţionar al companiei, deţinând 97,51% din acţiuni, restul acţiunilor fiind deţinute de SNGZ Romgaz (2,49%).

Sursa foto: Elcen.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW