Thursday, February 29, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Energiei, despre creșterea prețurilor la energie electrică după liberalizare: Mi se par artificial mărite. Voi solicita să fie verificate de Consiliul Concurenței

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 decembrie 2020

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis marți că va solicita Consiliului Concurenței o verificare asupra modului în care furnizorii de energie electrică și-au stabilit prețurile valabile de la 1 ianuarie, data la care clienții din piața reglementată trec automat în piața serviciului universal.

Oficialul a catalogat drept „artificială” majorarea prețurilor anunțară de furnizori, acuzându-i pe aceștia că încearcă să profite de liberalizare.

„De la 1 ianuarie, toți clienții din piața reglementată trec automat în piața serviciului universal. După părerea mea, furnizorii au abuzat de acest lucru și au impus un preț în serviciul universal mai mare decât cel din piața concurențială. Vorbim de prețuri mai mari și cu 25%.

Acest preț al serviciului universal nu va rămâne așa, am discutat cu președintele Consiliului Concurenței și voi solicita în scris să verifice cum au fost făcute aceste prețuri, care mi se par a fi artificial mărite. Poate sunt oameni mai conservatori, nu vor să se mute acum, iar aceasta nu este o practică concurențială corectă”, a transmis Virgil Popescu, pe pagina personală de Facebook.

De la 1 ianuarie, toți clienții din piața reglementată trec automat în piața serviciului universal. După părerea mea,…

Publicată de Virgil Popescu pe Marţi, 29 decembrie 2020

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW