Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Ministrul energiei acuză o „strategie de destabilizare” în legătură cu prețurile la carburanți

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 martie 2022

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a acuzat miercuri, 9 martie, o „strategie de destabilizare”, după ce, ca urmare a unor zvonuri apărute pe rețelele de socializare potrivit cărora prețul carburanților ar urma să crească fulminant, unii dintre șoferi au luat cu asalt benzinăriile din întreaga țară. 

Oficialul a ținut să precizeze că există motive de îngrijorare, în condițiile în care singura creștere de prețuri anunțată este de 15 bani.

„Am o sigură informație cu privire la o creștere de 15 bani. Ce mi se pare foarte ciudat este că de la o benzinărie care a afișat un preț speculativ s-a dus informația în media și s-a creat această panică. Acest fake news, cum că vom avea prețuri de 10 – 11 lei, mi se pare că face parte dintr-o strategie de destabilizare”, a declarat Virgil Popescu, într-un interviu acordat pe PRO TV.

Totul a pornit de la benzinărie din Beiuș, parteneră Mol, care a majorat prețurile pentru benzină si motorină la peste 11 lei, invocând scumpirea combustibililor la furnizori. Alte mari lanțuri de benzinării practică tarife similare cu cele din zilele anterioare. De pildă, la o benzinărie Petrom din Drumul Taberei, benzina standard era comercializată miercuri cu 7,54 lei/l, în vreme ce motorina se vindea cu 7,76 lei/l. La OMV Lujerului, benzina standard se vindea cu 7,6 lei/l, iar motorina cu 7,73 lei/l.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW