Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Educației vrea modificarea declarației pe propria răspundere care trebuie completată de părinți la revenirea elevilor la școală

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 august 2020 Etichete: , ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, consideră că declarația pe propria răspundere care trebuie completată de părinți la revenirea elevilor la școală ar trebui să conțină sintagma „după cum cunosc”, astfel încât să fie luată în considerare și eventuale erori sau cazuri în care copiii nu prezintă simptome. 

Anisie a precizat că foarte mulți părinți au contactat Ministerul Educației pentru a cere lămuriri cu privire la această declarație și a subliniat că documentul conține date generale iar părinții nu vor fi trași la răspundere dacă nu au cunoscut simptomele copilului.

„Ştiu despre această îngrijorare a părinţilor, am primit şi noi la Ministerul Educaţiei numeroase semnale în acest sens, au sunat părinţi la minister şi au întrebat despre această declaraţie pe care trebuie să o completeze în momentul în care revin în spaţiul şcolii elevii. Această declaraţie pe care Ministerul Sănătăţii a pus-o ca parte componentă a documentului respectiv este necesară pentru că şi părintele trebuie să îşi asume, alături de şcoală şi de autorităţile locale, această revenire la cursuri. De fapt acea declaraţie conţine nişte informaţii care sunt generale, deci nu trebuie să fie tras la răspundere în vreun fel părintele dacă nu a cunoscut simptomele …. Acolo în paranteză Ministerul Sănătăţii a trecut câteva dintre aspectele pe care trebuie să le identifice părintele la copil, în cazul în care simte că nu este tocmai bine copilul”, a spus Anisie la TVR 1, citată de News.ro.

De asemenea, Monica Anisie a menţionat că ar trebui introdusă în text sintagma „după cum cunosc”, astfel încât să fie luată în considerare și eventuale erori sau cazuri în care copiii nu prezintă simptome.

„Dar cred că la acea declaraţie ar trebui să o completăm având în vedere că va fi supus părintele la o declaraţie pe propria răspundere şi acolo sunt şi articole din Codul penal, cred că ar trebui adăugată o sintagmă ”după cum cunosc” sau ceva de genul acesta, care să asigure şi părintele că există posibilitatea să greşească. Nu putem să spunem că din start părintele este de rea credinţă şi aduce copilul bolnav la şcoală. Cred cu tărie că este momentul să ne asumăm responsabilitatea cu toţii, revenim în spaţiul şcolii, dar şi eu ca părinte trebuie să fiu responsabil şi să nu îmi aduc copilul la şcoală dacă văd că îi este rău, pentru că îi protejez şi pe ceilalţi copii, îmi protejez propria familie şi propriul copil”, a afirmat Anisie.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW