Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educației: Vom avea noi modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat/ Specialiștii exclud varianta înghețării anului școlar

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a vor avea la dispoziție noi modele de subiecte pe care să le lucreze în perioada în care vor sta acasă. Variantele de subiecte sunt elaborate de Centrul Național de Examinare și Evaluare și vor fi postate pe site-ul Ministerului Educației și trimise către toate unitățile de învățământ.

”Ministerul Educației, prin Centrul Național de Examinare și Evaluare pregătește deja un set de variante de lucru pentru elevi tocmai pentru a se pregăti în această perioadă cât stau acasă, lși e vom pune pe site-ul ministerului și le vom solicita inspectoratelor școlare să le ofere școlilor din fiecare județ pentru că este important ca în această perioadă elevii de clasa a VIII-a și clasa a XII-a să se pregătească pentru examenele naționale, să nu oprească pregătirea. De aceea, am solicitat Centrului Național de Evaluare și Examinare să elaboreze variante pe care să le punem la dispoziția elevilor”, a spus Monica Anisie, într-un interviu acordat pentru Hotnews.ro.

Anisie: Specialiștii exclud varianta înghețării anului școlar

Totodată, Anisie a precizat că specialiștii din cadrul Ministerului Educației exclud varianta înghețării anului școlar.

„La acest moment, specialiștii din Ministerul Educației nu iau în calcul, exclud varianta înghețării anului școlar. Trebuie precizat că toate variantele sunt în strânsă legătură cu evoluția situației grele în care se află România. Toate aceste scenarii pe care le lucrăm în Ministerul Educației le vom dezbate cu toți partenerii. Fac un apel la calm pentru părinți, elevi, studenți, cadre didactice. Îi rog să stea în casă și să continue învățarea de acasă”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației i-a rugat pe elevi și studenți să stea în casă și să continue studiul.

”Fac un apel la calm pentru părinți, elevi, studenți, cadre didactice. Îi rog să stea în casă și să continue învățarea de acasă”, a mai spus Anisie.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW