Thursday, May 23, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educației, ultimele detalii despre prioritatea profesorilor la vaccinare: Se va organiza un centru cu echipe mobile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 februarie 2021

Ministrul Educației a anunțat că luni se va anunța decizia oficială în ceea ce privește organizarea centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învățământ. Sorin Cîmpeanu a precizat că aproximativ 60.000 de cadre medicale doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 în cursul acestei săptămâni.

În cursul acestei zile se va anunța decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învățământ. Sunt aproape 60.000 de cadre didactice care doresc să se vaccineze în această săptămână. Din această săptămână se va putea organiza un centru de vaccinare cu echipe mobile”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Partidului Național Liberal.

Cîmpeanu a mai afirmat că, duminică, situația angajaților din sistemul de învățământ care au fost vaccinați împotriva COVID-19 era de 42.000, din care jumătate au primit și doza de rapel.

Este de peste 200.000 de angajați ai sistemului de învățământ(n.r intenția de vaccinare în rândul cadrelor didactice). Dintre acestea 42.000 s-au vaccinat deja, se adaugă 8.000 din personalul de învățământ superior medical, se adaugă cei 60.000 de care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare în această săptămână”, a adăugat ministrul Educației.

Ministrul a precizat că doar personalul auxiliar din creșe și grădinițe se va vaccina, în timp ce în învățământul primar, gimnazial, liceal și superior, prioritate la imunizare vor avea doar cadrele didactice.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW