Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Educației și ministrul Sănătății, conferință de presă privind redeschiderea școlilor. Ce se va întâmpla în noul an școlar

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Monica Anisie și Nelu Tătaru au fost prezenți la Colegiul Sf. Sava din Capitală pentru a susține o conferință de presă legată de deschiderea noului an școlar. Ministrul Educației a anunțat că ghidul pentru organizarea activității școlare a fost elaborat și că s-a redus numărul hârtiilor pe care profesorii erau nevoiți să le completeze. Ministrul Sănătății a precizat că, în data de 7 septembrie, INSP va publica evaluarea epidemiologică pentru fiecare unitate școlară în parte.

Ministrul Educației anunță debirocratizarea activității didactice

Monica Anisie a declarat că ghidurile metodologice privind organizarea activității școlare au fost elaborate pentru fiecare nivel în parte și că a reușit să debirocratizeze activitatea didactică.

Așa cum am promis, am elaborat ghidurile metodologice , ghidul pentru organizarea activității școlare în cadrul unităților de învățământ. Aceste ghiduri sunt organizate pe fiecare nivel: ghidul pentru învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal, vocațional, învățământ profesional și tehnic, și, nu în ultimul rând, învățământ special. În cadrul Ministerului Educației au fost realizate reperele metodologice care vin în sprijinul cadrelor didactice.(…) De asemenea, am elaborat toate metodologiile pentru examenele naționale organizate în anul școlar 2020-2021. În acest nou regulament veți regăsi ceea ce am promis de la începutul mandatului meu, veți regăsi debirocratizarea activității didactice. Sunt prevăzute măsuri în așa fel încât activitatea cadrului didactic să se concentreze asupra elevului, nu asupra hârtiilor”, a precizat ministrul Educației.

Portal de informare dedicat acestui an școlar, pus la dispoziție de MEC

În plus, ministrul Educației anunță că de pe 1 septembrie va fi deschis un portal de informare dedicat acestui an școlar, iar părinții si elevii pot suna la un Tel Verde deschis de Minister pentru a primi informații cu privire la redeschiderea școlilor, în timp ce directorii școlilor care vor să acceseze fonduri europene vor avea la dispoziție un alt Tel Verde.

Astăzi, în prima zi a anului școlar, vom deschide un portal de informare dedicat anului acesta, portal intitulat educatiacontinua.edu.ro. Acolo, părinții, elevii și profesorii vor găsi informații necesare privitoare la acest an școlar care începe astăzi. Întrucât în spațiul public sunt atâtea întrebări la care se așteaptă răspunsuri, știm și înțeleg toate aceste întrebări ale părinților, elevilor, uneori chiar și ale profesorilor. Am decis să deschid o linie de Tel Verde la Ministerul Educației, o linie care va fi dedicată răspunsurilor adresate de către părinți și elevi, iar, pentru directorii de unități de învățământ și autorităților publice locale care doresc să acceseze fonduri europene, voi deschide o alta linie de Tel Verde pentru a veni în sprijinul acestora”, a declarat Monica Anisie.

Monica Anisie, mesaj pentru persoanele implicate în activitatea didactică

În încheiere, ministrul Educației a ținut să transmită un mesaj pentru toate persoanele implicate în activitatea didactică.

Toate aceste măsuri pe care MEC le-a luat vin în contextul în care cu toții ne dorim revenirea la cursuri in spațiul școlii, și părinții, și copiii, dar și cadrele didactice își doresc să revină la școală, dar în condiții de siguranță. De aceea, cred că revenirea la cursuri trebuie să reprezinte responsabilitatea noastră, a tuturor, să realizăm cu toții un parteneriat în așa fel încât riscul îmbolnăvirii să fie diminuat. Educația trebuie să continue în orice condiții. Urez tuturor un an școlar cu rezultate, dar mai ales cu sănătate”, este mesajul transmis de Monica Anisie.

Condițiile noului an școlar: distanțare, dezinfecție, portul măștii

Nelu Tătaru a ținut să precizeze că regulile elaborate pentru susținerea examenelor naționale din vară au stat la baza regulilor elaborate pentru începutul noului an școlar.

Începând cu 15 mai, am mers pe drumul revenirii la o activitate normală. 1 septembrie vine cu o serie de măsuri pentru revenirea la o viață normală, dar printre cele mai importante e reînceperea anului școlar. Cum a specificat și doamna ministru, efortul este comun. Guvernul României are această misiune. Dacă ne referim la condițiile în care se desfășoară acest an școlar: distanțare, dezinfecție, portul măștii. Am avut experiența desfășurării examenelor de bacalaureat și evaluare națională. Plecând de la acele reguli am adaptat, pentru începerea anului școlar, o serie de reguli pentru învățământul preuniversitar și universitar. Am plecat de la premisa că toți suntem de acord că procesul de învățământ sistat trebuie să înceapă”, a precizat ministrul Sănătății.

Evaluarea epidemiologică a fiecărei unități de învățământ în parte, publicată pe 7 septembrie

Ministrul Sănătății a declarat că, pe data de 7 septembrie, INSP va publica evaluare epidemiologică a fiecărei școli în parte, urmând ca, până pe 10 septembrie, consiliile de administrație să prezinte scenariul conform căruia fiecare unitate în parte se va redeschide.

Pe 7 septembrie, INSP va face public evaluarea epidemiologică a fiecărei unitate școlară în parte. Pe 10 septembrie, consiliul de administrație ale unităților școlare vor prezenta DSP-urilor și inspectoratelor școlare scenariul la care s-au hotărât să înceapă acel an școlar. Evaluarea în teritoriu se face de către DSP-uri.(…) Vrem ca fiecare unitate școlară să înceapă particular acest an școlar și scenariile să fie personalizate pentru fiecare unitate școlară în parte”, a spus Nelu Tătaru.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

 

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW