Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educaţiei: O să generalizăm corectarea digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări, în anul acesta

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 15 ianuarie 2024

Ministrul Educației, Ligia Deca, a afirmat luni, 15 ianuarie, în județul Prahova, că, începând cu acest an, corectarea digitalizată va fi implementată la toate examenele naționale și simulările efectuate de elevi în pregătirea pentru aceste examene. Decizia a fost luată în urma experienței pozitive înregistrate la sesiunea de toamnă a bacalaureatului anului trecut, când corectarea s-a desfășurat în mod digital.

Ministrul a precizat că „majoritatea covârșitoare” a profesorilor implicați în corectarea digitalizată au exprimat beneficiile acestui sistem.

„Am luat feedback-ul cadrelor didactice implicate, al celor care au corectat, într-o proporţie covârşitoare, mult peste 90%, au zis că ar prefera să continue în această formulă. Se elimină greşelile datorare oboselii, se elimină acea muncă de trecere a punctajelor pe barem pentru că platforma, în momentul în care notaţi anumiţi itemi, face automat adunările, şi există şi posibilitatea mult mai simplă de transmitere aleatorie a lucrărilor. O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv  la simulări în anul acesta”, le-a spus Deca directorilor de şcoli din Prahova.

Ministrul a încurajat directorii de școli să ofere feedback cu privire la aspectele care pot fi îmbunătățite în cadrul acestui sistem, subliniind dorința de a optimiza procesul pe baza observațiilor din teren.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW