Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Educației: Înscrierea la grădiniță și la clasa pregătitoare se va face on-line

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , , , ,

Din cauza riscului de răspândire a noului coronavirus, ministrul Educației a luat decizia ca înscrierea la grădiniță și la clasa pregătitoare să se facă on-line. Totodată, oficialul a anunțat că luni va publica calendarul de înscriere.

De asemenea, evaluarea psiho-somatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor.

„Avem o noutate. Noutatea este atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare, că înscrierea se va face on-line, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul şi am anunţat deja că evaluarea psiho-somatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor sau a tutorilor legal instituiţi şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul”, a spus Anisie, la Digi24.

Monica Anisie a precizat că luni va publica calendarul de reînscriere sau înscriere pentru grădiniţe, iar pentru clasa pregătitoare noul calendar, pentru a da posibilitatea părinţilor să facă înscrierile.

„Ministerul Educaţiei, mâine, va publica pentru grădiniţe calendarul de reînscriere sau înscriere, iar pentru clasa pregătitoare noul calendar, în aşa fel încât să dăm posibilitatea părinţilor să realizeze înscrierea fie la clasa pregătitoare, fie la grădiniţe. (…) Mâine, vom avea, la ora 9,00, o conferinţă cu toţi inspectorii şcolari generali şi vom stabili toate procedurile, în aşa fel încât să venim în întâmpinarea părinţilor, în sprijinul acestora, pentru a transmite cât mai uşor aceste fişe de înscriere sau reînscriere”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW