Monday, September 20, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Educației, în conflict cu elevii. Motivul pentru care școala nu poate să înceapă pe 1 septembrie

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 12 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că propunerea Consiliului Elevilor ca anul școlar să înceapă la 1 septembrie este dificil de realizat pentru că acest lucru presupune ca anul școlar să înceapă în data de 15 august.

Am discutat cu ei (reprezentanții Consiliului Elevilor, n.r.). La momentul acesta, ca noi să putem începe efectiv cursurile – deja la 1 septembrie începe anul școlar. Dar noi trebuie să facem o diferență – începerea anului școlar nu este același lucru cu începerea cursurilor. Ministerul Educației au propus pentru 2020-2021 o structură în care începerea anului să fie 1 septembrie și începerea cursurilor să fie 14 septembrie. Elevii își doresc 1 septembrie ca dată pentru începerea cursurilor. Asta presupune ca anul școlar să înceapă pe 15 august”, a spus ministrul Educației la Digi24.

Afirmațiile ministrului Educației vin în contextul în care Consiliul Național al Elevilor a propus ca începerea anului școlar să se facă pe 1 septembrie pentru că acest lucru ar ajuta elevii, iar proiectul implementat de Minister, potrivit căruia cursurile să înceapă pe 14 septembrie, duce la dezechilibru.

Proiectul privind structura anului școlar pentru 2020-2021, potrivit căruia școlile încep pe 14 septembrie, a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației și se structurează pe două semestre, 34 de săptămâni:

– Semestrul I – 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie – 29 ianuarie 2021)
– Semestrul al II-lea – 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021)

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW