Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educației, despre revenirea la cursuri: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ne va spune când este timpul

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat miercuri că instituția pe care o conduce ia în considerare mai multe scenarii privind revenirea la cursuri, dar o decizie finală în acest sens va fi luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Monica Anisie a vorbit, miercuri, invitată la Digi24, și despre întâlnirea de lucru pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis. În acest cadru, ministrul a prezentat politicile privind revenirea la cursuri și îl celelalte state membre ale Uniunii Europene.

„A fost o întâlnire de lucru, am prezentat și ceea ce se întâmplă în statele Uniunii Europene și am prezentat care sunt planurile celorlalți miniștri și am adus în discuție și modalitatea în care am putea reveni în curând la cursuri. (…) Trebuie sa ne gândim întâi de toate la siguranța și sănătatea copiilor noștri. (…) Aceasta redeschidere a cursurilor trebuie sa fie una prudenta, controlată și treptată și în condiții de maximă siguranță pentru elevi și pentru profesori”, a spus Monica Anisie.

Chestionată în legătură cu posibilitatea reducerii numărului de elevi din clase până la 15, ministrul nu a exclus această variantă.

„Da, bineînțeles că ne gândim, pentru că în orice stat, orice ministru a spus ca trebuie sa luam în calcul ca prezenta elevilor la cursuri de fapt sa nu cumva sa înrăutățească situația îmbolnăvirilor”.

De asemenea, Monica Anisie a precizat că o altă variantă de lucru este ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, aflați în anii terminali de ciclu, ar putea reveni la cursuri înaintea celorlalți.

„O altă variantă luată în calcul este reluarea școlii în primul rând pentru anii terminali. Au luat în calcul specialiștii din minister mai multe variante, inclusiv aceasta, ne-am gândit cu precădere la acești elevi care au examene”.

Pe de altă parte, Monica Anisie a declarat că o decizie finală în privința reluării cursurilor va fi luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

„Decretul privind încetarea stării de urgenţă încetează în data de 16 mai. Însă, aşa cum toată lumea ştie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat inițial decizia suspendării cursurilor. Este bine să precizez că tot Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ne va spune când este timpul să revenim la cursuri, când este momentul în care vom fi în siguranţă”, a mai declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/ministrul-educatiei-despre-revenirea-la-cursuri-comitetul-national-pentru-situatii-de-urgenta-ne-va-spune-cand-este-timpul-sa-revenim-la-cursuri/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 67872 more Information to that Topic: mainnews.ro/ministrul-educatiei-despre-revenirea-la-cursuri-comitetul-national-pentru-situatii-de-urgenta-ne-va-spune-cand-este-timpul-sa-revenim-la-cursuri/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 83231 more Info to that Topic: mainnews.ro/ministrul-educatiei-despre-revenirea-la-cursuri-comitetul-national-pentru-situatii-de-urgenta-ne-va-spune-cand-este-timpul-sa-revenim-la-cursuri/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *