Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educaţiei anunţă că a fost finalizat controlul la Şcoala Nicolae Titulescu din Capitală în urma scandalului de viol

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 11 martie 2024

Ministerul Educației a anunțat luni, 11 martie, că a finalizat controlul la Școala „Nicolae Titulescu” din Capitală, în urma scandalului de viol. 

Ministra de resort, Ligia Deca, a transmis că raportul este în elaborare şi că nu a văzut rezultatele verificărilor.

„Când voi avea raportul disponibil şi concluziile vor fi gata, vor fi date publicităţii. Încă este în elaborare”, a afirmat Ligia Deca luni, la Alba Iulia.

În ceea ce priveşte consumul de droguri, aceasta spune că Ministerul Educaţiei lucrează foarte bine cu celelalte structuri ale statului „pentru limitarea acestui fenomen” şi „s-au făcut paşi” în acest sens.

„Nu există niciun fel de procedură pe care ministrul Educaţiei să o promoveze care să victimizeze în vreun fel elevii care au o astfel de problemă de consum de substanţe interzise. Din contră, se asigură confidenţialitatea şi insistăm pe tot ceea ce înseamnă procedurile noastre ca discuţiile să se poarte individual, cu familia, cu profesionişti de faţă, în niciun caz nu ne dorim să transformăm copiii în ţinte”, a adaugat Deca.

Presa a relatat că un elev, acum în vârstă de 10 ani, ar fi fost violat de două ori în toaleta şcolii, de către colegi, prima faptă având loc în urmă cu doi ani.

„A fost violat de două ori! De două ori, nu o dată! De două ori!

Prima dată avea 8 ani când a fost abuzat. Era clasa zero. Noi am aflat la sfârșitul clasei, într-o joi, iar vineri am fost la doamna directoare.

S-a întâmplat în toaleta școlii, la parter. Copilul mi-a zis că la toaletă nu era zăvor”, a declarat mama copilul care are acum 11 ani pentru Antena 3 CNN.

Potrivit sursei citate, în primul caz, presupusul violator avea numai 11 ani, iar dosarul a fost clasat, pentru că violatorul era prea mic pentru a răspunde penal.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW