Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Ministrul educației anunță achiziția a 70 milioane de teste non-invazive pentru depistarea COVID-19 în școli

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2021

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 4 octombrie, că este necesară achiziția a circa 70 de milioane de teste non-invazive, pe bază de salivă, pentru a fi puse la dispoziţia unităţilor de învăţământ.

În pofida răspândirii accelerate a COVID-19 la nivel național, autoritățile au luat decizia ca școlile să funcționeze în format fizic. O soluție pentru reducerea riscului de transmitere a virusului, adoptată la propunerea ministrului educației, Sorin Cîmpeanu, a fost testarea în masă a elevilor cu teste non-invazive pe bază de salivă, însă utilizarea acestora nu a fost încă aprobată.

„Prim-ministrul a solicitat celeritate. E vorba de o achiziţie de nivel foarte mare, pentru că au rămas din cele 14 săptămâni de şcoală din semestrul I, care urmează să se încheie la finalul anului calendaristic, un număr de 11 săptămâni, (…) 3,2 milioane de beneficiari. Având în vedere că procesul de screening necesită posibilitatea de testare a tuturor, înseamnă circa 3,2 milioane de beneficiari în sistemul de educaţie, înmulţit cu doi, înseamnă 6,4 milioane de teste non-invazive necesare săptămânal şi, dacă vorbim de 11 săptămâni, rezultă 70 milioane de teste non-invazive pe bază de salivă”, a explicat Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

CITEȘTE ȘI: Cîțu și Cîmpeanu vor cât mai repede testele pe bază de salivă în școli. Agenția Medicamentului trimite lista la ONAC luni

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW