Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educației: A fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 august 2022

Elevii care vor începe clasa a VIII-a de săptămâna următoare vor avea parte de schimbări la admiterea la liceu, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în urma reuniunii Comisiei de Dialog Social de luni, 29 august.

În acord cu partenerii de dialog social, a fost eliminată media claselor V-VIII din calculul mediei de admitere la liceu. Astfel, ierarhizarea absolvenților se va realiza doar pe baza mediei obținute la evaluarea națională”, a anunțat ministrul, pe Facebook.

Totodată, absolvenții clasei a VIII-a și cei ai claselor a XII-a vor susține examenele naționale conform calendarului care era în vigoare înaintea pandemiei de COVID-19.

Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că elevii de clasa a VI-a vor primi burse sociale și burse de studiu de la începutul anului școlar 2022-2023.

Bursele sociale si de studiu se vor acorda în condițiile indeplinirii criteriilor pentru ambele categorii de burse (inclusiv criteriul privind numărul maxim de 20 absențe, iar în cazul burselor de studiu – pe baza calificativelor anuale și obținerii calificativulul anual Foarte Bine în clasa a IV-a). Reamintim faptul că bugetul alocat burselor elevilor (1,032 miliarde lei) a fost suplimentat la ultima rectificare bugetară cu 300 milioane lei pentru anul 2022”, a explicat ministrul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW