Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educației a anunțat condițiile în care școlile se închid și trec în online

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 10 ianuarie 2022

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat luni, 10 ianuarie, condițiile în care școlile se vor închide și vor fi obligate să treacă la cursuri în sistem online. Rată de vaccinare în rândul profesorilor de sub 60% + rata de incidență a cazurilor peste 3 la mia de locuitori.

Astfel, școlile din localitățile unde rata de infectare trece de 3 la mie și unde personalul din unitățile școlare nu este imunizat împotriva COVID-19 în proporție de 60% vor desfășura orele de curs online.

Măsura se aplică de luni, 17 ianuarie, raportarea urmând să se facă la ziua de vineri.

„Articolul 3 din Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare este sub 60% și rata de incidență a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online.

Este vorba despre școlile și grădinițele care îndeplinesc două condiții simultan: rata de vaccinare mai mică de 60% și funcționează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a explicat Sorin Cîmpeanu luni, 10 ianuarie.

Amintim că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat zilele trecute că el este pentru menţinerea deschisă a activităţilor şcolare, însă nu cu orice preţ, în contextul tulpinii Omicron, care deja își face simțită prezența în România, cu aproape 300 de cazuri confirmate de autorități.

„Decizia trebuie să ţină cont de modul în care se manifestă această variantă din punct de vedere clinic şi dacă vor fi cazuri multe, dar cu o proporţie mică de cazuri care ajung în spital, atunci nu avem niciun motiv să întrerupem activitatea şcolară. Dacă vor fi cazuri multe, cu blocarea spitalelor atunci poate fi luată o măsură temporară, dar menţinerea deschisă a activităţilor şcolare, nu cu orice preţ, categoric, dar cu un altgoritm care să fie raţional şi care să nu repete erorile majore, – aş spune şi îmi pare rău că spun lucrul ăsta – şi în mod repetat, în care şcolile din România au fost închise luni de zile când aveam 100 sau 200 de cazuri pe zi, total nejustitificat şi aş spune chiar iresponsabil”, a transmis ministrul Sănătăţii vineri, 7 ianuarie.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW