Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Educației: 68% din numărul total de unități de învăţământ încep cursurile cu prezenţă fizică

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 7 noiembrie 2021

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației, a anunțat duminică, 7 noiembrie, că 67,79% din numărul total al unităţilor de învăţământ, atât de stat, cât şi cele private, vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică, începând de luni, 8 noiembrie. În aceste unități școlare, rata de vaccinare a personalului este de cel puțin 60%.

Astfel, 4.847 de unităţi de învăţământ vor începe cursurile cu prezență fizică de luni, ceea ce înseamnă că peste două milioane de elevi şi preşcolari se vor întoarce în bănci.

Informaţiile exacte privind modul în care vor reîncepe cursurile sunt disponibile pe site-urile fiecărui inspectorat şcolar.

Anterior, ministrul spunea că 1,8 milioane de elevi se vor întoarce fizic la școală, dar de vineri până astăzi se pare că situația s-a schimbat, iar gradul de vaccinare în școli s-a mai modificat, astfel că mai multe unități școlare se redeschid. Tocmai din acest motiv, Sorin Cîmpeanu a și anunțat că vor fi făcute mai multe controale începând de luni.

„De vineri 29 octombrie, până vineri 5 noiembrie, într-o săptămână, da am avut situaţii în care au fost modificări semnificative ale ratei de vaccinare. Prin actualizarea acestor date, luni vor putea merge la şcoală sau al grădiniţă un număr de 68%. În primul rând, controalele pe care le demarăm de mâine au în vedere respectarea regulilor sanitare în şcoli. În acelaşi timp, vom confrunta şi rata de vaccinare afişate pe site-ul instituţiei cu datele pe care ministerul educaţiei le are din registrul naţional de vaccinare”, a declarat ministrul duminică, pentru Observator.

Context

Toate școlile, grădinițele și liceele vor putea relua de luni cursurile cu prezență fizică în cazul în care rata de vaccinare în rândul personalului didactic și auxiliar trece de pragul de 60%, după cum a anunțat ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 5 noiembrie.

„Dacă, dincolo de rata de vaccinare, există probleme la nivel de resursă umană sau există probleme de infrastructură, va exista posibilitatea ca la nivelul școlii să se formuleze o cerere pentru ca școala să rămână în online, chiar dacă are o rată de vaccinare de peste 60% (…) Consiliul de Administrație al fiecărei școli e singurul care poate decide intrarea în regim online”, a afirmat el.

Rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de învățământ se va actualiza în fiecare zi de vineri.

„Momentul în care se va depăși pragul de 60%, acea școală sau grădiniță va intra în regim de prezență fizică. Dacă apar cazuri de infectare, rămân regulile (n.r. de protecție sanitară) în vigoare”, a mai explicat Cîmpeanu.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW