Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Eduard Novak a anunțat deschiderea arenelor sportive la 25% din capacitate. Vor avea acces doar persoanele vaccinare sau care prezintă test negativ

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 mai 2021

Competițiile sportive se vor putea desfășura cu 25% din capacitatea arenelor ocupată, condiția de acces pentru spectatori fiind vaccinarea completă împotriva COVID-19 sau prezentarea unui test de SARS-CoV-2, a anunțat ministrul tineretului și sportului, Eduard Novak.

„Azi, 19 mai, e o zi în care anunţăm că 25% din capacitatea arenelor va fi liber pentru intrarea spectatorilor fără birocraţie. Adică organizatorii trebuie să respecte acele proceduri şi reglementări, dar fără să mai trimită cereri către MTS, iar noi către Ministerul Sănătăţii. Pentru toate competiţiile sportive care se desfăşoară în aer liber, acest procent de 25% pentru spectatori se poate aplica de mâine fără nicio problemă. Pentru a intra mai mult de 25% avem nevoie de aceste solicitări din partea organizatorilor către noi. Este o veste fantastică pentru sportul românesc, pentru noi toţi. Fanii trebuie să fie vaccinaţi, adică să fi trecut 10 zile de la vaccinare, sau să aibă test PCR de 72 de ore sau test antigen de 24 ore. Testele rapide se pot face şi la stadion, sigur. Vorbim de o masă de spectatori de 6 milioane şi de aproape 70.000 de sportivi care participă la competiţii”, a spus oficialul MTS, citat de Agerpres.

În privința competițiilor desfășurate în interior, oficialul a precizat că este încă nevoie de aprobări din partea Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *