Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Economiei trimite corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara şi la Termocentrala Mintia

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a anunțat, luni, că va trimite corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara şi la Termocentrala Mintia, ca urmare a solicitării sindicaliștilor de la Solidaritatea Hunedoara”.

Verificările vizează mai multe aspecte, printre care și organizarea și funcționarea celor două entități.

„Sunt mai multe aspecte asupra cărora am suspiciuni şi pe care le doresc elucidate pe deplin, aspecte deosebit de importante pentru bunul mers al economiei şi al sistemului energetic naţional. Doresc o verificare amplă în legătură cu situaţia producerii energiei electrice, cu aprovizionarea cu cărbune şi în legătură cu stocurile existente, mai ales că am intrat din plin în sezonul rece. Totodată, vreau să văd cum au fost respectate regulile privind organizarea şi funcţionarea celor două entităţi, cum s-au respectat procedurile de achiziţii şi care este gradul de realizare al investiţiilor aprobate”, a transmis ministrul Economiei, Virgil-Daniel Popescu, printr-un comunicat de presă.

Controalele urmăresc și motivele pentru care o parte din angajaţii de la cele două companii nu şi-au primit salariile la timp.

„Sunt foarte interesat să aflu de ce managementul Complexului Energetic Hunedoara nu a reuşit să gestioneze aşa cum este normal plata salariilor. Vreau să transmit un mesaj ferm către angajaţii CEH: ei trebuie să ştie că nu vor avea probleme cu plata
salariilor, iar cauzele care au dus la acest incident nefericit şi regretabil trebuie remediate, pentru ca situaţii de acest gen să fie evitate în toată industria”,
a adăugat ministrul.

Sindicaliștii de la „Solidaritatea Hunedoara” au cerut, vineri, Guvernului PNL, să intervină și să analizeze situația economică de la Termocentrala Mintia

Sindicaliștii sunt îngrijorați de lipsa cărbunelui pentru perioada de iarnă și, în mod implicit, de producţia de energie electrică, dar şi de plata drepturilor băneşti.

„Sindicatul Solidaritatea Hunedoara solicită implicarea de urgenţă a Guvernului României în vederea evitării opririi activităţii de producere a energiei electrice şi termice în cadrul Termocentralei Mintia ca urmare a politicii de falimentare dusă chiar de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, cu efecte deosebit de grave asupra cetăţenilor municipiului Deva precum şi asupra instituţiilor publice locale, şcoli, grădiniţe, spitale, etc. Solicităm prezenţa reprezentanţilor Guvernului României cu responsabilităţi legate de funcţionarea Societăţii Complexului Energetic Hunedoara şi a Termocentralei Mintia, la sediul acesteia, în săptămâna 06-10 ianuarie 2020, în vederea adoptării unor hotărâri care să ducă la evitarea sistării activităţii termocentralei”, transmit sindicaliștii.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW