Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Economiei: Sunt 4-5 echipe care lucrează la producerea de ventilatoare pentru tratarea COVID-19

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 aprilie 2020 Etichete: , ,

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anunțat joi că în România sunt echipe care lucrează pentru dezvoltarea unor aparate de ventilație mecanică, necesare în secțiile ATI pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

„Eu cred că până acum a fost o direcţie strategică greşită a economiei româneşti să nu avem în ţară un producător de echipamente medicale, precum acest ventilator care este vital nu numai în tratarea acestui coronavirus, a acestei pandemii, cât practic este necesar în orice spital din România. Eu sunt optimist, se lucrează, cred că sunt 4-5 echipe în România care lucrează separat. La mine se strâng mai multe informaţii de la aproximativ toate echipele”, a spus ministrul la Digi 24.

Oficialul a declarat că printre cei care încearcă să producă aparate de ventilație mecanică se află și constructorul de automobile Dacia, care deși și-a întrerupt producția pe perioada crizei, lucrează prin intermediul unui alt producător.

„Dacia încearcă să producă un ventilator cu ajutorul unui producător de ventilatoare. Academia Tehnică Militară va produce, dacă va reuşi şi sper să reuşească, un ventilator care este producţie românească”

De asemenea, ministrul a anunțat că este o echipă de cercetare la Târgu Mureș care încearcă să dezvolte ventilatoare, iar un producător din București lucrează la un produs din aceeași categorie.

„Mai este la Târgu Mureş un alt grup de inventatori care au făcut deja un test pe plămânul artificial. E în procedura de omologare şi trebuie să-i facă alte ajustări pentru a putea fi omologat. Şi mai există, de ceva timp, dar mai nou în discuţie, un producător român, n-aş vrea să-i dau încă numele, în Bucureşti, care lucrează la o concepţie românească de ventilator care poate fi folosit atât în spitale, în zona de ATI, legat la instalaţia de oxigen a spitalului, cât şi separat, cu o instalaţie de oxigen la patul oricărui bolnav”, a declarat Virgil Popescu.

Aparatele de ventilație mecanică sunt necesare în terapia insuficienței respiratorii acute. Acestea au un impact pozitiv asupra stării generale a pacientului, contribuind considerabil la restabilirea funcției respiratorii.

Sursa foto: Inquam photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW