Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Economiei: Probabil că starea de alertă va fi prelungită / Când este prevăzută următoarea relaxare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 iulie 2020 Etichete: , ,

Ținând cont de creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, Guvernul va lua decizia să prelungească starea de alertă. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, cu o seară înainte ca Guvernul să se reunească într-o ședință.

”Probabil că starea de alertă, uitându-ne în ultimele două săptămâni şi la evoluţia cazurilor, va fi prelungită. Este mâine (miercuri – n.r.) convocată atât o şedinţă CNSSU, cât şi o şedinţă de Guvern şi în urma discuţiilor pe care o să le avem în CNSSU vom lua decizii care vor fi apoi aprobate prin hotărâre de Guvern. Eu voi susţine, în continuare, prelungirea stării de alertă pentru că e normal, mă uit în stânga, mă uit în dreapta, mă uit în urmă în ultimele zile, inclusiv astăzi, evoluţia cazurilor nu îmi arată o scădere, în aşa fel încât să zicem că ne ducem spre, cel putin, un număr cu două cifre. Suntem departe de acest lucru şi cred că românii trebuie să înţeleagă să respecte măsurile pe care noi, autorităţile, le impunem pentru că este spre binele nostru, al tuturor, al lor în primul rând şi al comunităţii(…)Există un Comitet tehnico-ştiinţific care examinează, format din medici specialişti epidemiologi care examinează, fac grafice, ne spun tendinţe, evoluţii şi în funcţie de acest lucru propunem, discutăm, se iau decizii. Graficele le vedem mâine.(…)Suntem în vârf, observ, totuşi, că limita maximă care a fost 700 nu a mai fost atinsă, suntem pe un platou al cazurilor, sper să rămânem aici cel puţin, o perioadă de timp, apoi să coborâm. Sper să nu mai existe nicio creştere faţă de acest maxim atins”, a declarat Virgil Popescu, la Digi24.

Ministrul Virgil Popescu a precizat că următoarea etapă de relaxare ar putea avea loc pe 1 august.

„Evaluăm situația din două în două săptămâni. Dacă evoluția va fi semnificativ descrescătoare, vom lua și măsurile necesare pentru o nouă relaxare. 1 august este următorul termen”, a mai spus Popescu.

 

sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW