Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Economiei: Nu ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare toate contractele care sunt în şomaj tehnic, automat, să redevină contracte active şi oamenii să se întoarcă la muncă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2020 Etichete: ,

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că sunt un milion de contracte de muncă suspendate, din care mai mult de jumătate beneficiază de șomajul tehnic. Ministrul susține că autoritățile urmează să acorde stimulente companiilor, pentru angajări de personal.

”Sunt un milion de contracte de muncă suspendate, din care 550.000 contracte suspendate şi şomaj tehnic, pentru a accesa acea ordonanţă cu privire la şomajul tehnic. Nu ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare toate contractele care sunt în şomaj tehnic, automat să redevină contracte active şi oamenii să se întoarcă la muncă, pentru că ne dăm seama că nu este posibil aşa ceva. În special industria turismului va fi afectată în continuare, pentru că, atâta timp cât turiştii nu se simt în siguranţă, nu cred că vor avea un apetit de a călători şi acolo lucrurile se vor relua  treptat, probabil puţin mai târziu.

Numărul maxim de contracte cred că a fost atins, de un milion. Ne aşteptăm ca situaţia să se îmbunătăţească şi pe măsură ce activitatea economică îşi va relua ritmul, practic din contractele suspendate, vom asista la contracte active”, a declarat Virgil Popescu, la Realitatea Plus, luni seară.

Virgil Popescu mai atrage atenția că șomajul tehnic se va plăti doar pe perioada stării de urgență.

”Şomajul tehnic va fi pe perioada stării de urgenţă. Ulterior, noi în timpul acesta, alături de măsurile de relansare economică, gândim un pachet pentru a stimula reangajarea oamenilor şi de a stimula companiile să facă acest lucru”, a mai declarat Virgil Popescu.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW