Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Economiei: Dezvoltarea parteneriatelor între statele NATO şi UE trebuie să funcţioneze pe termen lung

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 4 mai 2022

„Conflictul militar de la graniţa României ne-a demonstrat că dezvoltarea de parteneriate de tip public-privat cu industria de apărare, între statele NATO şi ale Uniunii Europene, reprezintă structura pe care industria de apărare trebuie să funcţioneze pe termen lung”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, miercuri, 4mai, la sediul Electromagnetica Ploieşti, la semnarea memorandumului de înţelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense.

Ministrul Economiei a afirmat că investiţiile în cercetare şi consolidarea cooperării între instituţiile din domeniul securităţii naţionale şi companiile de stat pe de o parte, şi companiile private pe de altă parte deschid noi perspective pentru dezvoltarea României.

„Confilictul militar de la graniţa României ne-a demonstrat că dezvoltarea de parteneriate de tip public-privat cu industria de apărare, între statele NATO şi ale Uniunii Europene, reprezintă structura pe care industria de apărare trebuie să funcţioneze pe termen lung”, a mai spus Spătaru, precizând că semnarea acestui memorandum este un prim pas în dezvoltarea parteneriatului strategic pe termen lung între Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense.

„Mă aştept ca în scurt timp să avem o colaborare funcţională, un parcurs pe termen lung şi o strategie de dezvoltare a celor două companii care să vină în sprijinul strategiei de apărare a României dar deasemenea să vină în sprijinul poziţionării României ca furnizor strategic în Europa şi în mediul internaţional de echipament militar”.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, şi senatorul PSD, Vasile Dâncu, ministrul Apărării Naţionale, participă la ceremonia de semnare a memorandumului de înţelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. şi Raytheon Missiles & Defense, la sediul Electromecanica Ploieşti.

Foto: Facebook/ Florin Spătaru

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW