Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Economiei, despre salariile bugetarilor: Luăm în calcul mai multe scenarii

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică seara că la nivelul Guvernului se iau în calcul mai multe scenarii cu privire la salarizarea angajaților remunerați din fonduri publice.

Virgil Popescu a explicat că unele categorii de bugetari, care nu lucrează în perioada stării de urgență, au a prori veniturile diminuate pentru că nu vor încasa diverse sporuri salariale. Potrivit ministrului, o analiză detaliată cu privire la acest subiect este în lucru la Ministerul Muncii.

„Avem discuţii în Guvern şi evident că luăm în calcul mai multe scenarii referitoare şi la personalul bugetar. În primul rând ar trebui să ştiţi că un bugetar când stă acasă nu mai primeşte acele sporuri. Deci cu asta din start este diminuat acel salariu. Avea foarte multe sporuri, spor de antenă, spor de periculozitate. Acelea nu le mai primeşte. Se lucrează probabil la Ministerul Muncii la o analiză pe acest subiect şi sunt convins, am văzut şi o declaraţie a premierului Ludovic Orban, că lucrează la acest lucru. Eu sunt convins că se va ajunge până la urmă la o decizie care se va lua cu privire la acest aspect. Noi am cerut, cel puţin eu, am cerut tuturor din mediul privat o solidaritate şi este normal să existe o solidaritate la nivel naţional a tuturor, în aşa fel încât să trecem cu bine toţi peste această criză”, a declarat Virgil Popescu la B1TV, citat de Agerpres.

Declarația lui Virgil Popescu vine în contextul în care aproape un milion de persoane care lucrează în mediul privat au contractele de muncă suspendate, iar veniturile la buget, după cum s-au exprimat analiștii economici, sunt așteptate să se diminueze pe fondul încetinirii creșterii economice.

Sursa foto: Inquam photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW