Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Economiei despre acordul turistic cu Bulgaria, Grecia și Serbia: Trebuie să vedem dacă Parlamentul va modifica hotărârea privind starea de alertă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 mai 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că România mai are de parcurs etapa aprobării de către Parlament a stării de alertă, înainte de a încheia un acord cu Bulgaria, Grecia și Serbia privind libera circulație a persoanelor.

„Ieri am avut această întâlnire, însă România trebuie să mai parcurgă o etapă și anume aprobarea stării de alertă de către Parlament. Trebuie să vedem dacă vor există modificări la starea de alertă pe care Parlamentul am înțeles că le va aduce. Apoi, în urmă evaluării, putem vorbi de încheierea unei eventuale înțelegeri.

Nu există nicio certitudine cu deschiderea sezonului turistic cu 1 iunie. Este doar o propunere. Nu s-a semnat încă niciun parteneriat între cele trei țări. Urmează să mai avem săptămâna viitoare încă o întâlnire între cei patru premieri și ne dorim ca românii care pleacă în vacanță să fie la fel de siguranță și să nu aibă probleme de o eventuală carantină”, a declarat ministrul Economiei. Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus pentru că atâta timp cât nu avem un vaccin sau un tratament nu putem spune că am scăpat. Sunt convins că vom avea acest parteneriat cu celelalte state, evident. De asemenea, îmi doresc ca turismul românesc să aibă cât mai mulți turiști străini sau români,” a declarat la Digi 24 ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Întrebat când s-ar putea deschide sezonul turistic în România, ministrul a spus că totul depinde de evoluția numărului de noi îmbolnăviri.

„Cred că putem vorbi de sezonul estival în momentul în care finalizăm această evaluare de două săptămâni. Noi am relaxat măsurile, avem o evaluare care se va finaliza la 1 iunie. Prima evaluare va fi la sfârșitul acestei săptămâni, în care vom vedea exact ce s-a întâmplat în acel weekend în care toată lumea a ieșit din case. Eu sper să nu se fi întâmplat nimic spectaculos din punct de vedere al creșterii îmbolnăvirilor și atunci putem spune că suntem în continuare pe o pantă descrescătoare și dacă toate lucrurile merg normal vorbim de o primă relaxare cu deschidere de terase la începutul lui iunie și apoi o nouă evaluare și cred că 15 iunie poate fi o dată în cazul în care toate lucrurile sunt în regulă din toate punctele de vedere, că vorbim și de hoteluri și de mare și de munte și de turism în România,” a spus miercuri Virgil Popescu.

Sursa foto: Inquam Photos/ Bogdan Dănescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW