Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Economiei: Cozile care se formează la supermarket pot fi un eventual focar de infecție. Această panică nu are ce căuta. Nu există criză alimentară în România

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 martie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, că în România, în momentul de față s-a creat o panică în rândul populației și trebuie toată lumea să se calmeze, după ce au fost publicate pe site-urile de socializare mai multe poze cu rafturi goale din supermarketuri. Popescu susține că această panică nu își are rostul, deoarece nu există o criză alimentară în România sau în Europa.

„În momentul de față s-a creeat o panică si trebuie cu toții să ne calmăm. Stocurile de alimente sunt suficiente nu este nevoie să se cumpere excesiv de mult, să se faca cozi fiindcă asta nu aduce nimic bun. Chiar daca eventual, asa cum a fost la Maramureș, se va restrictiona circulația pe timpul zilei, ea va fi permisă pentru a merge la cumpărături.

Cozile care se formează la supermarket pot fi un eventual focar de infecție. Oamenii neputând să respecte distanța de un metru atunci când stau la coadă, plus că se crează o stare de panică în populație. O stare psihologică, după părerea mea, care nu are ce căuta. Nu există criză alimentară în România sau în Europa. Nu văd de ce ar trebui să ne baricadăm și să ne umplem cămările cu alimente”, a declarat Virgil Popescu la Digi24.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW