Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Economiei anunță noi măsuri de sprijin pentru firme: Bani nerambursabili pentru firmele afectate de epidemie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 3 iunie 2020 Etichete: , ,

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anunțat, miercuri, noi măsuri de sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii care au fost afectate de criza provocată de epidemia de coronavirus. În principal este vorba de companiile din industriile HoReCa și transporturi.

Măsurile de sprijin se vor aplica și pentru SRL-urile cu un singur asociat, fără salariați.

 “Susțin de câteva zile o informare cu privire la un program de finanțare a IMM-urilor. Vorbim de un buget total de aproximativ două miliarde două sute de milioane de euro.

Un miliard două sute de milioane de euro s-ar putea derula prin Ministerul Dezvoltării prin programele operaționale regionale 2.1 și 2.2.

2.1 cuprinde scheme de ajutor până într-un milion de euro pentru investiții, 2.2 între două milioane de euro și șase milioane de euro, la fel, pentru investiții.

Acestea sunt liniile pe care le are Ministerul Dezvoltării pentru IMM-uri. Prin Ministerul Economiei avem un miliard de euro la dispoziție, care vor fi împărțiți în modul următor: 350 de milioane de euro finanțare pentru granturi de capital de lucru până în 200.000 de euro. Aici vor putea fi finanțate companiile care au avut de suferit de pe urma COVID-ului. Și vorbim de industria hotelieră, HoReCa, industria transportului auto, industria de evenimente, cele care au fost închise și care au avut de suferit de pe urma pandemiei.

Mai vorbim de 550 de milioane de euro, granturi tot până în 200.000 de euro pentru investiții, aici putând accesa inclusiv cele 3 industrii pe care le-am menționat, plus industria construcțiilor, de exemplu industria energetică pentru programe de inovare. Vor fi granturi de investiții pentru IMM-uri.

Și mai avem încă o linie o sută de milioane de euro cu microgranturi până în 2.000 de euro pentru companiile care au un singur asociat, acele SRL-uri cu un singur asociat, fără salariați. Acelea nu au putut fi protejate deloc în urma acestei pandemii.

Eu vreau ca în cursul lunii iulie să începem practic acest lucru și să începem valoarea proiectelor. Mai mult, mă gândesc să venim cu o noutate la valoarea proiectelor, în sensul unei evaluări automate a acestor proiecte, o evaluare pe un punctaj care să se facă automat de către computer, să nu mai implicăm evaluatori care ar necesita o procedură mai lungă”, a declarant ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Digi24.

Sursa foto: Facebook / Virgil Popescu

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW