Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Economiei, acuzații grave la adresa furnizorilor de gaze: Abuzează de poziţia dominantă şi nu îşi reduc preţurile la consumatorul final

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 iunie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a acuzat furnizorii de gaze că abuzează de poziţia lor dominantă pentru a nu reduce preţul pentru populaţie, odată cu liberalizarea pieţei, la 1 iulie, transmite AGERPRES.

„Anumiţi furnizori abuzează de o poziţie dominantă şi nu îşi reduc preţurile la consumatorul final în momentul în care pe piaţă cumpără gazul de la producători la un preţ mult mai mic. Aici aş vrea să atrag atenţia că în momentul de faţă se tranzacţionează gazul prin acel program de gas release undeva la 30 – 30 şi ceva de lei pe MWh pentru vară şi undeva la 48-50 lei pentru perioada de iarnă până la sfârşitul anului. În comparaţie cu 68 de lei, cât este acum, este o diferenţă foarte mare şi nu văd nicio reacţie a celor doi mari furnizori de gaze, ba din contră, nişte declaraţii de presă uşor arogante ale unui furnizor de gaze, ceea ce îmi lasă, trebuie să recunosc, un gust amar, o dezamăgire”, a spus ministrul.

Totodată, Virgil Popescu a transmis că va face tot posibilul pentru a-i face pe furnizori să își reducă prețurile odată cu liberalizarea pieței.

„Preţurile la populaţie ar trebui să scadă cu cel puţin 10-15% faţă de nivelul actual. Că nu va fi cu 1 iulie, că va fi cu 15, că va fi cu 1 august, dar va trebui să fie (n. r. – o ieftinire), pentru că nu putem să rămânem aşa. Vă asigur şi îi asigur pe toţi românii că avem pârghiile necesare la nivelul Guvernului să facem acest lucru dacă observăm că în continuare se abuzează de poziţie dominantă în piaţă. Consiliul Concurenţei este pregătit, ANPC-ul este pregătit, ANRE-ul este pregătit, noi, ministerul, suntem pregătiţi şi o să intervenim dacă va fi cazul”, a continuat el.

Ministrul a fost prezent miercuri la prezentarea celei de-a doua ediţii a „Barometrului Securităţii Energetice” din România, eveniment organizat de Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI), prin Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS), bazat pe o amplă cercetare sociologică realizată la nivel naţional de INSCOP Research.

Sursa foto: Facebook / Virgil Popescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW